Lucka 15 – Noeism – Julkalendern 2014

Min tag är noeone eller noeism. Jag skrev förut nue, men eftersom jag gjorde så mycket characters blev det mer naturligt att ändra u till ett o. När jag började så skulle alla tags börja på bokstaven z, där jag kommer ifrån. Därför har man väl plöjt igenom x antal tags på z.

 

2014-11-26 14.38.57

 

Back in the days – som för min del startade hela karusellen 1998. Jag kommer ihåg hur man va så imponerad som liten av alla dessa stora, mystiska texter som dök upp på nätterna. Hur jag kom in på hela Graffiti var nog genom att min morsa och farsan en gång bråkad, och jag hade av någon anledning fått med mig en svart liten tuschpenna i fickan. På en lekplats minns jag hur jag började gå loss och skriva av mina tankar och känslor om allt. Efter det fastnade jag och började intressera mig mer för bokstäver, texter och bilder. Sen träffade man folk som flög i samma sfär. Vi började hänga och studera målningarna runt oss. Sen var det ut på nätterna och måla, måla, måla.

 

20141108_155511

Sveriges graffkultur tycker jag har blivit lite skev med tanke på attityden runt allt. Jag fick lära mig tidigt att vissa grejer som K-märkt, skulpturer och privatpersoners saker var tabu och dom lät man vara. Det känns som om man någonstans tappade hela det tänket. Sen förstår man att allt måste utvecklas framåt. Men vi tappade något viktigt där tror jag.
Jag skulle vilja se mer välgjorda, färgsprakande pieces som livar upp.

IMAG1297-1

 

De graffitimålare som inspirerar mig är många, men för att nämna några så är jag grymt imponerad av super och hans freestyle sessions. Sen har ollio imponerat med sitt otroliga driv och hur han alltid har tusen grejer igång samtidigt. Listan kan göras lång.

 

2014-11-08 20.14.39

 

Caps och cans – Jag är väl mer eller mindre allätare och gillar att hitta nya saker att exprimentera med, men jag fick frågan bara för några dagar sen ”om du bara fick måla med en burk, vilken?” Då måste jag svara 94:an utan tvekan. Sen är jag väldigt svag för Multona och Auto-k burkarna då det var dom som var tillgängliga när man själv började måla.

 

20141031_183231

Shouts går ut till de mina som gör det dom älskar, hatar och föraktar.
Lets ride the moneytrain!

/ Noeism