Lucka 16 – Amara Por Dios – Julkalendern 2014

bromley
Min tag är Amara Por Dios. Amara är mitt förnamn. Min mamma har kallat mig Amara Por Dios sedan jag var liten. Por dios betyder herregud på spanska. När jag hade gjort något hyss skrek min mamma AMARA POR DIOS!
Siesta körde jag innan när jag körde bokstäver. Har alltid gillat att sova så tyckte det passa bra och jag gillade bokstäverna.

Leonard street

För mig betyder graffiti frihet. Ett sätt att uttrycka sig. Jag började måla för att jag blev så imponerad av olika graffitikonstnärer. Ville lära mig och trodde aldrig att jag kunde bli bra på det. Jag körde bokstäver tills jag var ca 19år. Men kände att jag vill börja experimentera istället och började med characters och mönster. Efter det har det bara rullat på och har kommit upp med min egna stil de senaste 6 åren.

 

greateasternstreetlondon

Ollio, Blue, Ruskig, och Karma var dem som jag blev väldigt inspirerad av när jag började. Har målat med 3 av dem. Känns stort att få måla och få positiv feedback av någon man har sett upp till och ser upp till fortfarande.

Malmo

Har målat i Luxembourg och England. Luxembourg är allt rent. Renare än i Sverige. Det finns så klart fames. Var väldigt dött där och ingen ute på kvällen så jag körde en del olagligt vilket jag inte brukar
Jag vet inte hur just graffen är i England. Jag är mer mot ”street art” hållet. Ber om tillstånd för att få måla väggar som jag kan ta tid på och som stannar länge mitt inne i stan.
Jag gillar scenen i London väldigt mycket. Har träffat många grymma konstnärer och vänner. Vi brukar dra ihop ett gäng och ha jam på random ställen.
Men har även målat mer olagligt och vissa gånger inte vetat att jag gjort det. Det är mer accepterat där och ingen bryr sig riktigt om man står och målar.

 

luxembourg skatepark

Till alla er som läser. Tips är att hitta sin egna stil. Så klart kopierar man andra när man lär sig. Men försök hitta din egna grej. Måla mycket, skissa mycket. Träna och försök lära dig olika vinklar, belysning, former och djup. Studera andra, lär dig av andra, be om hjälp. Man måste ha hunger för att utvecklas. Var inte rädd att göra fel. Man kommer göra mycket fult genom åren men det lär man sig av.

/ Amara Por Dios

http://amarapordios.com/