Lucka 17 – Fatia – Julkalendern 2014

tumblr_mmndtkjcRA1rjcr0io1_500

FATIA har stått för många saker men nuförtiden står det nog mest för Fakk Aina. Det känns relevant. Sen när vi slog ihop med TIA så tyckte vi det vart ett roligt ord FATIA ”Fattiga” felstavat. Jättekul med felstavade ord när man håller på med bokstavskonst. ”Ta från de rika och ge till FATIA ”

TIA  står för många olika saker, toys in action, tål inte alkohol.
Oher – Jag skrev en annan tag i högstadiet som inte var speciellt PK, men gillade bokstäverna, och han som introducerade mig för hela graffitigrejen gjorde om den tagen till Oher 2002.
Andra saker har jag ju skrivit vid sidan av för att få variation, då har jag skrivit Merit, Skew, Vide.
SLOP – skrev hatch ett tag innan jag bytte till slop 2007.

 

tumblr_n4a2anZDbl1sbq3bdo1_1280

Geme – Jag Började måla hösten 03 och sökte typ upp Oher för jag hade hört att han också målade. Sen startade jag och Oher FA 2007 och 2013 träffade vi TIA folket och blev väl kära i varandra. dom är jättetrevliga!

Oher – Jag började 2001. Sen som sagt sökte Geme upp mig i högstadiet, sen har vi målat tillsammans sen dess. Och sen slog vi ju ihop med TIA crew 2013 och är som sagt en fet familj nu.

SLOP – jag började måla 2006 och sen startade jag och zion TIA 2010. Träffade FA grabbarna och dom hade man ju sett upp till när man själv började,  graffen har gett en många fina minnen och händelser att se tillbaks på.

IMG_2280

Graffitin är nånting som får dig att släppa samhällets press och ett sätt att känna total frihet.
Graffitin har varit  ett verktyg  till gemenskap  och   gett oss   många minnen och stunder man  ibland undrat vafan man håller på med, och stunder som  blivit livserfarenheter. Vi har inspirerat varandra under lång tid  och träffat mycket  nytt härligt folk med samma mentalitet som gör att man fortsätter måla och utvecklas.

Oher – Det är så fruktansvärt många målare som inspererat mig. Har ju målat med Geme hela mitt liv så han är ju en stor inspiration, sen hela crewet såklart. Och massa andra saker som inte är graffiti inspirarar ju såklart också! Dare var ju en fantastisk målare. Mad C är ju helt galen också!

Geme – Det finns många anledningar till att jag ville flytta till Skåne, men en av anledningarna var absolut tågen som rullade här. Otroligt fina och välarbetade grejer. Plus att nypågan nog har sveriges finaste lackering enligt mig. Annars är det dom i crewet som inspirerar.

SLOP – dom man såg i stan när man växte upp har inspirerat, och crewet framförallt, många guldstunder med SEIR.

 

tumblr_mqorx4Rd5G1sbq3bdo1_1280

Oher – Jag målar mest med montana 94 nu för tiden, då de passar bäst till de tekniker jag använder. Montana new G är ju en burk som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat, lukten och att det var så förbaskat svårt att tvätta bort ifrån händerna.

Geme – Vi har några new G kvar som vi brukar lukta på ibland när vi vill vara nostalgiska.

Oher – Ja det är som gammal champagne för Carl Jan.

Geme – Nyc Fat cap tycker jag funkar till mycket.

Oher – Ja, NYC Fat är ju en classsic i alla lägen. MTN Level 1 är ju också bra för detaljarbeten, speciellt första utgåvan.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vi önskar er en god jul och ett gott nytt år. håll hårt om dom som står er nära!

/ Fatia