Lucka 21 – Dotse – Julkalendern 2014

20141019_094359437_iOS

Min tag är en process som började för nästan exakt 30 månader sen då jag fortfarande försökte förstå mig på bokstavsstruktur etc. Jag tyckte att bokstäverna S & E var coolast så det var de jag lekte runt med ett tag. Men i en skiss jag gjorde 10 Juni 2012 (som även finns på instagram) så ritade jag ett öga i slutet på S:et som folk tyckte såg ut som en punkt så jag la till det på skoj. Jag tyckte dock efter ett tag att det var skumt att ha en punkt i namnet så jag valde att lägga till dot istället och tagen fastnade. Men nu ser jag det mer som en skön bokstavskombination än ett domännamn såklart och det är därför det uttalas dotse och inte dot se.

20140724_184953677_iOS

Jag inspireras utav målare som t.ex. Urge, Cakes, Storm, Rekor, Nug & Mek. Lite annorlunda blandning kanske men jag försöker fixa någon kombination mellan wildstyle och grafiskt minimalistiska pieces. Jag gillar att jobba i svart och vitt (Dock brukar det alltid bli målningar i färg i slutändan av någon skum anledning…) p.g.a. att det är två färger som passar till allt och jag älskar kontrasten mellan dem. Det känns också så naket att inte täcka piecen i massa färger och effekter. Den ska helst kunna se bra ut utan det enligt mig.

 

20140529_175227210_iOS

Sveriges graff generellt sätt anser jag har drunknat lite i eurotrash-stilen. Det har på sätt och vis slukat de andra sköna stilarna. Missförstå mig inte, jag gillar hur härlig, skön & rå eurotrash är. Tycker den är en utav de mest kreativa stilarna också då man kanske inte riktigt håller sig innanför de ”traditionella graffitiramarna” och är mer spontan. Tror att fler och fler kommer röra sig mot en mer cleanare stil inom eurotrash-stil i framtiden som kommer vara mer grafisk och geometrisk men vad vet jag :) Kan lika gärna bli att folk bara går loss med alla slattar de har och sen drar lines ovan på det.. Lite som Carolina Falkholt.. typ.
20140225_181249564_iOS
Mina favoritburkar för tillfället är 94 från spanska montana pga det låga priset, kvalitén & låga trycket. Jag gillar att kunna ta min tid ibland och bara stå och pilla liksom. Att kunna stå där och måla ensam med musik i lurarna i flera timmar och se hur målningen sakta växer fram. Det är helt klart en utav de bästa känslorna som finns enligt mig. Att skapa något, någon eller en plats bara utav lite färg. Capsen jag oftast målar med är Astro, banana & den gamla level 1-capen som de tyvärr nyligen slutat sälja. Har dock tyvärr inte testat så många burkar eller caps än men det finns det ju massa tid över för att göra.
20130915_155604000_iOS
Jag skulle vilja hälsa: Emmilou, Gouge, Sake, Metus, Bus, Tenk, Wallery & Urbn arts och att kvantité inte alltid går före kvalité.
God Jul o Gott nytt år era färgprickiga individer!
/ Dotse