Lucka 23 – Polar – Julkalendern 2014

DSC_0123

 

Min tag är Polar, började skriva det i slutet på 1994.. Hade haft en del andra tags innan men jag gillade bokstäverna o möjligheterna med det ordet, och dess betydelse. Så sedan dess så är det den tagen jag kört mest med, drar en hel del andra tags nu förtiden också, dels bara för att det är kul o testa andra bokstäver och former osv, samt att det kan va nice o gömma sig bakom andra tags ibland… Är med i Kcn och Cnr.

 

DSC_0106

 

Graffiti betyder otroligt mycket för mig, så mycket glädje, så många resor och minnen, frihet och ett sätt att fly från vardagen…men även stor frustration och besvikelse, graffiti är som en bergochdalbana. Runt 2006 efter några års depression med självmordstankar o annat skit, så var det graffitin som fick mig att börja tänka på ett annat sätt o se positivare på livet, så man kan väl säga att, graffiti saved my life!

 

DSC_0026

 

De graffitimålare som haft störst inverkan stilmässigt för mig genom åren är Skil, Erse, Sken, Dyre & Mint, men även den danska och tyska och framför allt berlin/hamburgscenen har vart en stor inspiration. Nu förtiden så tycker jag att inspirationen kommer från alla möjliga håll både inom och utanför graffitivärlden.

 

DSC_0074

 

Caps och cans är en djungel nuförtiden, det finns så många valmöjligheter att man kräks. Personligen målar jag med allt som kan färglägga en vägg, men burkar med högt tryck, typ mtn Hardcore o andra highpressure varianter tillsammans med Montana Black är väl favoriterna. Caps som jag använder mest är NY fatcap, Orange fat, Needle cap och Astro, vill man ha smalare kan man lära sig att strypa capsen…

 

DSC_0028

 

Till alla er som läser tänk på att ha så kul som möjligt när ni målar o ta det lugnt med spriten… var noga med maskering o fingeravtryck och annat som kan sätta dit er…storebror ser dig!

God jul! / Polar @polarsthlm