Lucka 3 – Jail – Julkalendern 2014

Min tag är Jail. Jail har jag skrivit sen dag ett, iden kommer från en scen i filmen Toy Story. Jag tyckte bokstäverna var sköna. För tillfället varierar jag det bland annat med att skriva Jay. Har även haft lite andra tags men inget värt att nämnas. Jag är med i ASR som startades av Kris och Auto 1996, tyvärr är dom inte aktiva idag.

 

imageJag växte upp i Norsborg och började med graffiti 1997, min bror var redan då en etablerad writer på linjen. Snorunge som jag var hängde jag och mina polare efter brorsan och hans click. Men dom äldre var schyssta och vi lärde oss en heldel av dom.

Jag minns den tiden som rena vilda western på linjen. Jag har kommit ner till Norsborg många gånger och sett folk stå och göra backjumps. Minns specielt en gång när Sore står och gör en riktigt fet Spc i kalligrafibokstäver en förmiddag, rödrostfyll och svarta linjer vita seconds.

Han och Shine var enligt mig kungar på röda då. Men ändå hade dom fötterna på jorden och lät oss skitungar vara med och köra insidor. Vi hade bara 2or med orginalfärg men vi fick låna deras flows med mördar meto i. Man var bra stolt när man fick sen sina fula buffade kråkor brevid deras.

 

162

 

Med förebilder som Somer (rip), Flow, Coke, Size, Kris (inte wol) Dent Och alla andra dårar från linje 13 handlade det inte om att lära sig göra 3d och pilar för min del. Utan att förstöra och väsnas mest. Jag jagade som många andra ständigt nya kickar, och efter ett fåtal målade väggar gjorde jag redan samma år mitt första tåg. Att det såg ut som skit behöver ni inte oroa er för.

Allt rullade på men alkohol och droger tog över, Och Graffitit vart lågt prioriterat, Jag var riktigt illa ute ett tag, Mitt i allt det här gick två bra vänner (Ens, Dimhe) plötsligt bort. Men jag fortsatte leva destruktivt. Efter att ha fått besked om att jag måste gå igenom en stor opration pågrund av tjocktarm cancer la jag ner alla dumheter och fokuserade helt och hållet på att komma på benen igen. Vägen upp var allt annat än enkel men jag klarade det. Åren gick och det vart några väggar, stationer och ett fåtal tåg. 2004 la jag av helt och rörde inte en burk förs 2012.

 

IMG_7430 (1)

 

 

Idag betyder graffiti mycket för mig. Jag jobbar för mycket, har fru, två barn och bor i villa. För att få en paus från stressen, och fly vardagen utan substanser smiter jag gärna iväg och målar en vägg, helst ett fame. Tillskillnad mot förr står jag gärna och pillar lite för mycket.

Panels har alltid facinerat mig, men jag blev aldrig den där tågmålaren som många av mina vänner är. Klart jag skulle velat haft en blackbook med 1000 tåg. Men jag är ändå nöjd med mina stressiga roststopp backjumps på tuben.

Och till dom få som målar tåg aktivt i Stockholm idag med Kvalite. (ingen nämd, ingen glömd) Vill jag bara säga Hatten av! Fortsätt sätt käppar i hjulen för Csg grabbar.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Jag föredrar att måla så mycket som möjligt med rollfärg. Många av mina målningar är fyllda med roller och lineade med pensel, enbart detaljer och highligts är gjorda med spray. Att dra linjer med pensel är tidskrävande men resultatet blir alltid tighta linjer och stilrena målningar. Om väggen är krackig eller om det är ett stressigt spot blir det spray, då blir det oftast Montana Black. Den gula banan capen eller nyfat.

 

IMG_9860

 

 

Om 10 år gör jag förhoppningsvis samma sak som idag. Knegar, chillar med familjen, fiskar som är en annan stor hobby. Och smiter iväg från alla måsten och målar nån skön vägg.
Till alla er som läser vill jag önska en God jul.

// @allstarsallstars