Lucka 4 – Sletz – Julkalendern 2014

DSCF1076

Min Tag är Sletz. tidigare namn Arce, Delux, Flash Gee bl.a
fast jag har sedan 98 har jag kört Sletz fast med en annan vokal fram tills ca 2010. Jag hade ofta två signaturer åt  gången förr om åren men Sletz har som sagt hängt kvar. Jag var med i ett gäng crews förr om åren, POG, ONS, DM, BKH, AE, IPK och CK men nu är det bara CWD(Compulsive Writing Disorder) OE(On Edge) som jag kör.
Back in The Days: jag började tagga elskåpen runt mellanstadieskolan med (helt utan finess)bajtade tags 96 men satte igång på riktigt året efter det. i begynnelsen körde jag bara med en kille, Dew/Shan men 98 och framförallt 99 började måla med fler folk. Once, Hose och Mone/Cads var de jag körde mest med.
Just 1999 var ett fantastiskt graffår med några grymma jams, fritidsgård i godsyarden på söndagar och det var precis innan de slängde upp kameror i spårvagnarna och det syntes verkligen. Det känns väldigt avlägset nu när man nyttjar stans smutsigt rena kollektivtrafik.

DSCF0981

Jag minns att det var några som i den vevan hade lagt en stor färgmålning på min skola, personal och elever tävlade i avsky brottet medan jag och polaren tyckte det var otroligt tufft och tillbringade lång tid med att klura på hur man gjorde sånt där och kort därefter började jag testa mig fram. Med handen på hjärtat fick jag testa mig fram rätt många målningar in i karriären, det är fräckt och nyttigt att lära sig på egen hand men det är verkligen ingen vacker syn.. Blev iaf totalt biten redan från dag ett och alla andra fritidsintressen fasades ut rätt fort efter det.
Från 1997 och fram tills 2005 var det graff allt. 2005 hade jag gått i konstskola ett par år och snöade in på andra tekniker och motiv än spray och bokstäver. Jag fick några uppmuntrande stipendier och började ställa ut annan typ av konst och graff blev det sällan mer än två gånger per år de kommande 6-7. Sen skaffade jag instagram, blev åter graffpepp på riktigt och återfallet var ett faktum.
För min egen utveckling har det varit nyttigt att fokusera på andra bildspråk i några år och komma tillbaka.
Nu försöker jag hålla de två i sär, dels av gammal hederlig noja men också för att behålla graffen så skoj och kravlös som möjligt. Det är ytterst få saker som är roligare än att tvinga ut en bakfull Hose till en gråmulen morgon och svära över glömda caps i en smutsig prodtunnel.

DSCF1120
Graffiti har alltid betytt och betyder väldigt mycket för mig men på lite olika vis genom åren, iom att jag började såpass tidigt fungerade den lite uppfostrande till en början och man fick lära sig att om något skall bli gjort får man göra det själv.

DSCF0674

De stora inspirationskällorna för mig har alltid varit de lokala 90-tals hjältarna, UMA, NTA, SDC, PC och HTB var alla fantastiska crews och bland enskilda writers är det Dwane, Rubin, Disk, Dudes, Sarg, Prize och Slav som jag av lite olika skäl håller högst. Listan kan göras längre, grymma målare fanns det gott om och det är sjukt kul att de flesta saknar förmågan att helt lägga av.

DSCF1380

Måste ge ett gäng riktigt stora big ups:till Hose, Waste, Code26, Skrokk och Rally för att CWD hålls uppe efter konstens alla regler, kul att vi kör!
Oboe, Disk, Tux, Dxtr, Punta, Tao, 62 och Metal för gott och återkommande väggsällskap
och Roxes skall också ha ett guldstjärna för att han rakryggat bär titeln landets bästa färgpusher!

/ Sletz, CWD