Lucka 9 – YEA – Julkalender 2014

IMG_6981

Mitt namn är YEA. Jag började måla i mitten på 90 talet. Det var först elskåpen och busshållplatserna i västerort som man gled runt å taggade på sen kom högstadiet folköl å vänner blev en stor del av en liv. Tillsammans med mina vänner så startade vi crewet CNR det va en av dom roligaste perioderna i mitt liv hänga i tuben bomba måla dricka öl.

IMG_8116

Allt va bättre förr… haha nä det skulle jag inte säga men mycket va bättre förr tycker man väl att det va, man hade mer tid att fokusera på att måla samt att det va inte lika stressigt på graffitiscenen som det är idag men samtidigt så nya tider nya möjligheter ju äldre man blir ju lättare är det att dra ut och resa och få måla runt om i världen och Sverige.

IMG_4941

Jag har rest runt en del och målat inte överdrivet mycket men en del. Några av mina favorit länder att åka till och måla är Italien Danmark och Portugal. Målandet är ju alltid i fokus men att komma iväg och äta god mat dricka öl och ha semester är ju alltid nice. Sol och värme är ju alltid också ett plus.

jjj

Jag målar på allt som jag får lust med, ibland står tågen i fokus och ibland så blir det mer väggar.
Allt har sin charm, tågen har spänningen, atmosfären, lukterna, ljuden ja allt runt omkring. Men sen kommer ju väggarna, det är ju grymt med lagliga väggar och hänga med goda vänner och göra välproducerade väggar och ödehusen är ju alltid en favorit. Hitta hus som ingen har besökt på 10 år är ju så cool känsla att hitta.
När det kommer till knas historier så finns det en hög av konstiga saker man har varit med om. Allt från när jag var på landet med 2Dead och Drös och målade en wholecar och på vägen därifrån så möte vi polisen som blinkade med helljusen på oss, så vi tog det säkra före det osäkra och
brände på i 200 blås och kastade ut alla burkar genom rutan. Det var inte en burk utan det var kassar fulla med burkar som vi kastade ut men sen kom dom inte efter oss…. När vi sen kom för att hämta burkarna så hade dom kört över allt med gräsklippare så det såg ut som kriget i det diket efter alla sprängda burkar.
Blivit ut jagad ur öde hus av galna pundare som fått tuppjuck, uppjagad på en mur på ett fame av en tjur som kom springade. Jag har legat och scoopat yards i Stockholm och blivit hittad av missingpeople som undrade va fan jag höll på med.
Det är roligare att minnas det roliga sakerna som man har upplevt genom graffen än de skräck och knas historier man varit med om.

IMG_3699

Fortsätt måla och sätt färg på allt runtomkring er. God Jul! / YEA